Værdigrundlag – Ølholm Skole og Børnehus
I Ølholm Skole og Børnehus ønsker vi at være et trygt, inkluderende og udviklende miljø for børn i alle aldre – fra vuggestue til skole. Vi er én samlet enhed, hvor fælles værdier og en tydelig rød tråd skaber sammenhæng i børnenes liv og udvikling.
Vi arbejder for at skabe rammer, hvor alle børn har mulighed for at udvikle deres fulde potentiale og blive livsduelige, glade og nysgerrige mennesker. Vi ser dannelse som en central del af vores opgave – dannelse i bred forstand, hvor barnet både skal blive til nogen og til noget.
Fællesskab og trivsel
Vi tror på, at børn udvikler sig i trygge og forpligtende fællesskaber. Derfor vægter vi relationsarbejdet – både mellem børn og voksne og børn imellem. Alle børn skal opleve sig som en vigtig del af fællesskabet, og vi arbejder aktivt med at skabe positive, inkluderende miljøer, hvor der er plads til forskellighed og hvor alle bliver mødt med respekt og anerkendelse.
Vi tror på, at trivsel og læring går hånd i hånd. Derfor er vi optagede af at se det enkelte barns behov og udviklingspotentiale – og vi arbejder målrettet med barnets nærmeste udviklingszone gennem leg, guidning og dialog.
Forældre- og lokalsamarbejde
Et godt og konstruktivt samarbejde med forældrene er en forudsætning for børnenes trivsel og læring. Vi ønsker en åben og ærlig dialog, hvor forventninger deles og drøftes i gensidig respekt. Vi stiller klare forventninger til både børn og forældre – og inviterer samtidig til, at forældrene bidrager med deres perspektiver, ønsker og engagement.
Som institution i et lokalsamfund spiller vi en vigtig rolle som samlingssted. Vi værdsætter det tætte samarbejde med foreninger og frivillige og ser det som en styrke, at generationer mødes og lærer af hinanden.
Som forælder forventes det, at du bidrager til at få dagligdagen til at fungere og sørger for:
- At dit barn møder udhvilet og kommer til tiden
- At tasken er pakket – ikke for lidt og ikke for meget
- At støtte dit barn i at blive mere selvhjulpen – fx ved at hænge jakken op, bære sin egen taske og kunne arbejde med noget ikke-selvvalgt i et givent tidsrum
- At bidrage til en konstruktiv og positiv dialog med personalet og de øvrige forældre
- At tage kontakt til personalet, hvis du er i tvivl eller undrer dig over noget, dit barn oplever eller fortæller
- At give besked, når dit barn holder fri, eller hvis det bliver hentet af andre end forældrene
Vi stiller klare forventninger – og inviterer samtidig til, at forældre også deler deres ønsker og oplevelser, så vi i fællesskab skaber de bedste rammer for børnenes hverdag.
Bevægelse, sanser og fælles oplevelser
Gennem indsatsen Krop, Sanser og Hjerne har vi et stærkt fokus på bevægelse som en integreret del af dagligdagen. Vi ved, at motorisk udvikling er grundlæggende for børns trivsel og deltagelse i sociale fællesskaber. Derfor er både små og store aktiviteter, hvor kroppen er i spil, en naturlig del af vores hverdag.
Morgensang, trivselsdage, motionsdag, læsedage, fælles sang og festlige traditioner styrker sammenhængskraften og skaber oplevelser, vi er fælles om – på tværs af alder og afdelinger.
Faglighed og læring
Vi har høje ambitioner – både for børnene og for os selv som fagpersoner. Vi prioriterer faglig udvikling og efteruddannelse højt og har fokus på systematik og refleksion i vores arbejde. Gennem målsætninger, læreplaner og evalueringer arbejder vi målrettet med læring, trivsel og udvikling – i alle aldre og på alle niveauer.
Vi er stolte af vores medarbejdere, der med forskellighed og faglighed skaber rammer for leg, læring og nærvær hver eneste dag.